الأصول الثلاثة – De tre grunnprinsippene

bilde (3)

 

Blant de viktigste bøkene som har blitt skrevet om den islamske troslæren (‘aqeedah) er den berømte boka eller avhandlingen av Sheikh-ul-Islam Muhammad bin ‘Abdul-Wahhab, Usool ath-thalathahDe tre grunnprinsippene. Denne boka tar for seg tre grunnleggende prinsipper som enhver muslim må kunne slik at han kan forstå sin religion bedre. Disse tre prinsippene er også knyttet til de tre spørsmålene som den avdøde vil bli spurt av de to englene i graven slik det har blitt fortalt i hadithen av Al-Baraa bin ‘Ãzib. Denne boka er kort, lettlest og lettfattelig, og er i tillegg lett å pugge. For denne grunnen var denne boka en av de første bøkene av aqeedah lærde ba deres studenter om å kunne utenat.  Mange lærde har skrevet kommentar (sharh) av denne boka, blant dem, den velkjente imamen, Sheikh Muhammad bin ‘Uthaymeen – måtte Allah være barmhjertig mot ham-.

Denne oversettelsen inneholder to deler.  Den første delen inneholder den originale versjonen av boka på arabisk, og den andre delen inneholder den norske oversettelsen.

Måtte Allah belønne Imam Muhammad bin ‘AbdulWahhab med Jannatulfirdaws. Måtte Allah øke vår kunnskap om Ham slik at vi tilbe Ham på den beste måten vi kan. Måtte Allah redde oss fra helvete og belønne oss med jannatul firdaws. Ameen.

الأصول الثلاثة -de tre grunnprinsippene- (LAST NED HER)

N.B: Disse E-bøkene som postes på denne bloggen vil alltid in shaa Allah oppdateres og redigeres etter at det blir oppdaget noe feil eller mangler, så det lønner seg alltid å laste dem på nytt. Vi håper inderlig at du også hjelper oss ved å sende forslag, tilbakemelding, innspill, rettelser til koranogsunna@gmail.com. Måtte Allah belønne deg for dette. Ameen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s